Επιμελητήριο Ζακύνθου

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ | Κατοχύρωση επαγγελμάτων χωρίς ρυθμιστικό πλαίσιο

Την κατοχύρωση εκείνων των επαγγελμάτων που μέχρι σήμερα δεν έχουν κάποιο ρυθμιστικό πλαίσιο και θα πρέπει να πιστοποιηθούν μέσα από την ίδρυση ενός Φορέα επιδιώκει το Επιμελητήριο Ζακύνθου μέσα από τη διοργάνωση Ημερίδας με θέμα “Πιστοποίηση επαγγελματικών προσόντων και δραστηριοτήτων”. Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης θα παρουσιασθεί η πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που είναι εξειδικευμένη πάνω σε προτάσεις για την ίδρυση φορέα πιστοποίησης σε επαγγελματικές δραστηριότητες που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική οικονομία καθώς και παραδοσιακά επαγγέλματα που χάνονται στο πέρασμα του χρόνου ενώ αξίζει να προστατευθούν.
Η εκδήλωση που αφορά σε όλα τα μέλη αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο θα πραγματοποιηθεί αυριο Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017 στις 19.00 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, ενώ την παρουσίαση θα κάνει ο Διευθυντής του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης Άγγελος Τόλκας.
Το Επιμελητήριο ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των μελών του και της οικονομίας διευρύνει τις δραστηριότητές του και καλύπτει σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο θέματα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η εξειδίκευση και η πιστοποίηση έχουν σημαντικό ρόλο σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Βασικός στόχος είναι η πιστοποίηση των φυσικών προσώπων μέσα από την αναγνώριση της κατάρτισης, της γνώσης και της εμπειρίας τους που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και καταγεγραμμένες απαιτήσεις, προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται από διεθνή πρότυπα. Σαφώς και αποτελεί μια πρόκληση την οποία θα πρέπει να εκμεταλλευθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι καθόσον δεν παρέχονται καθημερινά δυνατότητες που θα συμβάλλουν στην πιστοποίηση προσόντων και δραστηριοτήτων στο χώρο του επιχειρείν.

 

πηγές: http://imerazante.gr/2017/10/02/160778

        http://www.zantecci.org/news/deltia-tipou/170-to-epimelhthrio-zakynthoy-diorganwnei-ekdhlwsh-me-thema-%C2%ABpistopoihsh-epaggelmatikwn-prosontwn-kai-drasthriothtwn%C2%BB.html