Η πιστοποίηση από το ΔΙ.ΦΟ.Π. στον Γαστρονόμο της καθημερινής

Με τον τίτλο "οι πρώτοι πιστοποιημένοι μανιταροσυλλέκτες" έκανε αναφορά σε άρθρο του, το περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής, σχετικά με τα άγρια μανιτάρια 


Χαρακτήρισε ως αξιέπαινη τη πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Γρεβενών, μανιταρότοπου φημισμένου, κάτω από την ομπρέλα του Διεπιμελητηριακού Φορέα Πιστοποίησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος: σε συνεργασία με καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων και έμπειρους συλλέκτες θέσπισε την Πιστοποίηση Συλλεκτών Αυτοφυών Μανιταριών, η οποία δίδεται έπειτα από εξετάσεις.

Έτσι, λόγου χάρη ο έμπορος που επιθυμεί να διαθέτει ασφαλές προϊόν μπορεί να το προμηθεύεται από τους πρώτους αυτούς συλλέκτες που ήδη έλαβαν την πιστοποίηση. 

 

Τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθούν οι νέες ημερομηνίες των εξετάσεων από το site του ΔΙ.ΦΟ.Π. καθώς και από το Επιμελητήριο Γρεβενών.

 

 

Πυγή: http://www.kathimerini.gr/1000536/article/gastronomos/gastronomia/osa-ma8ame-gia-ta-ellhnika-agria-manitaria